Mexicaanse burger

Een Mexicaanse burger kan niet zonder guacamole, jalapeño en chorizo op een verse maisbol.

Aantal personen: 2
Voorbereidingstijd: 10
Kooktijd: 20

Ingrediënten
  • 2 chili cheese burgers 120 gr
  • 1/4 komkommer in blokjes gesneden
  • 1 tomaat, in blokjes gesneden
  • 1 rijpe avocado, in blokjes gesneden
  • 1/2 jalapeñopeper, fijn gesnipperd
  • 1/2 ui, fijn gesnipperd
  • 1 limoen
  • 100 gr chorizoworst
  • 2 eieren
  • 2 el crème fraîche
  • 2 el koriander, gesneden
  • peper en zout
  • 2 maisbroodjes

BEREIDING

Meng de avocado, tomaat, komkommer, jalapeño en koriander tot een luchtig geheel. Besprenkel met limoensap en breng op smaak met peper en zout. Meng dan weer.

Snij de chorizoworst in plakjes en bak bruin in de koekenpan, voeg de gesnipperde ui erbij. Klop de eieren los met twee theelepels creme fraiche in een kom en breng op smaak met peper en zout, Giet het eimengsel op de chorizo. Bak in twee minuten een kleine omelet.

Haal de omelet dan uit de pan en veeg de pan schoon met keukenpapier. Zet de pan terug op het vuur en wacht tot deze medium heet is. Bereid de burger in een hete pot zonder vet tot de kerntemperatuur 72 ° C is.

Snijd de maisbollen open en bak deze met de snijkant naar onderen. Zord dat deze krokant wordt, maar niet verbrand.

Beleg vervolgens de maisbol met eerst de helft van de omelet, dan de burger en daarop het avocadomengsel. Maak af met een lepel crème fraîche en de bovenkant van de bol.