3-kazen burger

Deze grillburger met drie kazen op een dikke snee brood heeft een mediterraans tintje.

 

 

Aantal personen: 2
Voorbereidingstijd: 5 min.
Kooktijd: 20 min.

Ingrediënten
  • 2 chili cheese burgers 120 gram
  • 2 plakken Port Salut
  • 2 stukken gorgonzola
  • 2 stukken romige geitenkaas
  • 2 handjes rucola
  • 2 el verse oregano, gesneden
  • 2 el gedroogde tomaten, in repen gesneden
  • 2 el zoetzure paprika, in repen gesneden
  • 4 plakken pancetta
  • 1/2 rode ui, in ringen gesneden
  • 1 tl aioli
  • 4 dikke plakken B'rustiek brood
  • 1 tl (olijf)olie

BEREIDING

Meng de gedroogde tomaten door de aioli.

Giet een beetje olijfolie in de pan en bak de pancetta krokant. Bak de laatste paar minuten de uienringen mee tot ze glazig zijn.

Haal de ui en de pancetta uit de pan en leg de plakken brood in het bakvet. Bak deze aan 1 kant bruin in ongeveer een minuut. Leg het brood op een schone snijplank of bord en maak de pan even snel schoon met keukenpapier, zodat er geen kruimels achterblijven.

Verwarm de pan weer tot medium heet. Bereid de burger tot de kerntemperatuur 72 ° C is. Leg de deksel op de pan en laat de kaas smelten.

Beleg vervolgens twee snedes brood met eerst de saus, dan de rucola, en zoetzure paprika, burger met gesmolten kaas, pancetta en ui er bovenop. Zet de andere boterham er schuin tegen aan. Bestrooi met de oregano.