Bereiden

Hoe bereid je het ideale broodje hamburger?

Stap 1: Kies het juiste vlees

Allereerst heb je een hamburger nodig van goede kwaliteit. Met Svenska hamburgare heb je dat in huis.

Stap 2: Hoe heet bakken?

De Svenska hamburgare bak je op de barbecue, in de pan of op de grill. Maar het belangrijkste is dat je geen vetstof nodig hebt. De burgers bevatten natuurlijke vetstof dat voldoende is voor een mooi gebakken resultaat.

Stap 3: De juiste temperatuur

Gekookt tot een kerntemperatuur van 72 ° C

Stap 4: Laten rusten

Zodra de burger gebakken is, laat je hem even rusten. Hij is heet genoeg van het bakken, dus hij wordt niet koud. Als je de burger 1-2 minuten laat rusten geef je de burger de tijd om de sappen weer te verdelen, want die zijn door het bakken naar binnen gedrongen. Na het rusten zijn de sappen weer verdeeld door de gehele burger, zodat het lekker juicy is.

Stap 5: De topping

Nadat je de perfecte hamburger hebt gebakken, is het ook een kwestie van de juiste topping. Vaak zit er een soort sla op, tomaat, een lekker sausje, misschien gesmolten kaas of een plakje spek en dan de augurk of gebakken ei.

Stap 6: Vergeet het broodje niet!

En natuurlijk mag een goed broodje niet ontbreken. Traditiegetrouw wordt het sesambroodje gekozen, maar steeds vaker gaat de keuze naar een briochebol,

omdat deze hun vorm beter behouden en licht zoet van smaak zijn dat goed past bij een pittige burger. Maar wees niet bang om te varieren met je broodkeuze. Ook een dikke snee desembrood is heerlijk met een burger.

Stap 7: Bouwen!

En dan is het slechts nog een kwestie van bouwen!